Real Madrid 3-1 PSG

Ons aller Madrid deed vanavond iets wat vele criticasters niet voor mogelijk hadden gehouden vanwege de vormdip. Ze wonnen met 3-1 van PSG!

De Koninklije bus werd vanavond voor de wedstrijd door tien duizenden fans opgewacht en toegejuicht. We hadden er allemaal vertrouwen in!

Real Madrid begon erg sterk aan de wedstrijd en was de eerste 15 minuten oppermachtig maar verzuimde te scoren. PSG liet de thuisclub haar spel maken en wachtte rustig af. In de 33ste minuut sloeg Rabiot als een duiveltje in het doosje tegen de verhouding in toe en liet het stadion doodstil worden (op de meegereisde Franse fans na) 0-1.

Een domme vasthoudactie van Lo Celso in het strafschopgebied op Toni Kroos bezorgde de Koninklijke een penalty en Ronaldo verzuimde op slag van rust dit cadeau uiteraard niet 1-1.

De hele tweede helft ging gelijk op en lang leek de gelijke stand tevens de eindstand te worden. Een verdedigende wissel in de 66ste minuut van de PSG coach bleek voor hen niet handig uit te pakken. Emery wilde de 1-1 graag mee naar Parijs nemen maar het inbrengen van verdediger Meunier ten koste van topspits Cavani betekende het uit handen geven van de status quo waardoor Real Madrid sterker begon te worden.

Zidane nam logischerwijs geen genoegen met de tussenstand en ging daarom aanvallend wisselen. In de 79ste minuut haalde hij Isco en Casemiro van het veld ten faveure van Lucas Vasquez en Asensio. Deze wissel bracht het overwicht overduidelijk terug bij Los Galacticos en 4 minuten later scoorde Ronaldo met de knie zijn tweede van de avond 2-1.

Na dit doelpunt was PSG duidelijk geknakt maar was hun ellende nog niet ten einde aangezien Marcelo 3 minuten later de eindstand besliste met een mooi schot 3-1.

PSG moet dus over drie weken in de return minimaal 2x scoren waardoor het initiatief bij hun zal liggen.