Real wint en is kwartfinalist

Zoals verwacht heeft de Koninklijke in Parijs aan haar verplichting voldaan door PSG te verslaan met 1-2.

Real Madrid liet in het begin van de wedstrijd het initiatief aan de Fransen maar echt gevaarlijk konden ze niet worden. Los Blancos waren iets minder aan de bal qua balbezit maar hadden wel een tweetal grote kansen waardoor Zidane’s manschappen zich geen zorgen hoefden te maken. Het bleef in de eerste helft 0-0 waardoor PSG het tweede bedrijf vol in de aanval moest gaan komen.

PSG begon zoals verwacht fel aan het tweede bedrijf maar een echte vuist konden ze niet maken. Ronaldo scoorde in de 51ste minuut het gewenste uitdoelpunt waardoor kwalificatie bijna zeker was, vooral omdat niet veel later, door dom te protesteren tegen de scheids, Verratti zijn tweede geel kaart kreeg en kon inpakken. Een rommel goal van Cavani in de 71ste minuut maakte het nog een klein beetje spannend maar Casemiro duwde de Fransen verder in rouw door in de 80ste minuut de 1-2 binnen te schieten.