Juventus 0 – 3 Real Madrid

De Koninklijke heeft vanavond het fel spelende Juventus verslagen door twee doelpunten van Ronaldo en eentje van Marcelo. Man of the match was wederom Cristiano die namelijk ook mede verantwoordelijk was voor het doelpunt van Marcelo door de assist te geven.

Binnen drie minuten opende Ronaldo met een echte spitsengoal de score (0-1) waarna Juventus het initiatief overnam. Real stond verdedigend goed waardoor de Italianen nauwelijks door de Madrileense muur konden komen. In de eerste helft werd dan ook niet meer gescoord.

Real liet Juventus haar spel spelen maar echt in gevaar kwamen ze niet. Ronaldo scoorde na een dik uur spelen zijn tweede van de avond (0-2) met waarschijnlijk zijn mooiste doelpunt ooit. Nooit eerder werd een omhaal zo perfect uitgevoerd waardoor Buffon kansloos was. Zelfs Juventus fans gaven de Portugees een applaus voor dit ware kunstwerk.

De moed zakte Juventus helemaal in de schoenen toen Dybala twee minuten na de 0-2 van Ronaldo zijn tweede gele kaart kreeg (na een overtreding op Carvajal) en het veld moest verlaten. De schade was hiermee nog niet voorbij omdat Marcelo dankzij een assist van Ronaldo tot slot nog voor de 0-3 zorgde in de 72ste minuut.

Hoe raar het ook klinkt mocht Juventus blij zijn dan het slechts drie doelpunten om de oren kreeg. De Koninklijke trof namelijk ook 2x de lat (Kroos en Kovacic) en Ronaldo mistte een aantal grote kansen.