Real kruipt door het oog van de naald

Real Madrid is met persen en wurgen doorgedrongen tot de halve finale van de Champions League.

Binnen twee minuten keek de Koninklijke al tegen een achterstand aan na een goed geplaatste kopbal van Mandzukic (0-1). De Kroaat scoorde een paar minuten voor rust ook de 0-2 waardoor de Madrileense fans met een zwak hart een helse tweede helft voor de boegen kregen.

Alhoewel Real Madrid meer balbezit had en tevens meer kansen had was het wederom Juventus dat scoorde. Matuidi bracht de Italiaanse koploper een half uur voor het einde op een 0-3. Zou het Juventus net als gister AS Roma lukken om uit geslagen positie een wonder te verrichten?

Een wonder leek lang in de maak totdat Ronaldo in de blessuretijd een terechte penalty mocht benutten. Benatia maakte een overtreding op Lucas en CR7 verzuimde niet en bracht de eindstand op 1-3 waardoor Los Merengues naar de halve finales gaan. Voordat Ronaldo zijn penalty mocht nemen kreeg Buffon ook nog een rode kaart wegens hevig protesteren. Kwade tongen beweren dat de Turijnse doelman dit bewust deed omdat hij graag zijn reeks aan cleansheets wilde opplussen.