Als een klassieke, witte wapper

De voorjaarsavond valt en onverstoorbaar schalt de passie door de kelen in Bernabéu. Op de tribunes smelten zeeën van witte shirts met elkaar samen; gebroederlijk voor de strijd naar de volgende Champions League-titel. Op het veld bereiden de sterren zich voor. Een zoveelste warming-up maar niet voor een zoveelste wedstrijd. Het zijn de finalerondes van die felbegeerde Champions League.

Turquoise-gekleurd is de top van het Real Madrid trainingspak waarin Sergio Ramos zijn spieren opwarmt. Voordat hij zij zijn pas inzet naar het positiespel, kust hij het Real Madrid-logo op zijn borst. Zijn ogen gaan rond, siddering door de aderen. Zijn 100%-polyester top geeft hem de gewenste vrijheid om zijn duelkracht te laten ontbranden. Hoe oppermachtig gaat deze leeuw vanavond heersten in de laatste lijn?

Isco duikt voor hem op met bal aan de voet. De dribbelaar laat de driestreep op de mouwen van de top in rap tempo door het blikveld gaan. Hij maakt zich klaar voor de wedstrijd van zijn leven. De ventilerende inzetstukken van mesh in de trui laten de koele bries door voor zijn spieren. Het climacool –materiaal helpt hem om zich optimaal te manifesteren. Soepel op de voorvoeten, dansend met de bal.

Ondertussen kijkt Marcelo hoopvol richting hemel. De pijlsnelle back huppelt vervolgens in het Real Madrid-sweatpak over het veld en zoekt contact met zijn medespelers. Vuur in zijn ogen. Het Adidas-logo op de trui en de broek van het pak komen vliegensvlug in beweging voor het halen van een bal. Aanname voor de lijn, omdraaien en snel doorspelen. “Laat die wedstrijd maar komen”, zien de aanhangers hem denken. Hij is klaar voor een nieuw succes en vastberaden om tot meer dan het uiterste te gaan.

In het Real Madrid pak schudt Cristiano Ronaldo zijn benen los. Twee handen slaat hij op de borst en daarbij toucheert hij het logo van de club en het embleem van Adidas. Waar gaat zijn dadendrang toe leiden vanavond? Een strak gelaat en aangespannen spieren. Ondertussen stromen de luchtstroken in zijn jasje door de mesh-voering en de uitgesneden ventilatiegaten op de onderrug. Een ontbranding is nabij.

Het Koninklijke-ensemble verspreidt zich over het veld. Klassieke, witte strijders als een wapper uit elkaar. Meer adrenaline over de tribunes. Luider het gezang vanaf de kant en krachtiger dreunt het verlangen naar die derde Champions League titel op rij. Een Europese opmars die nieuwe records aaneenrijgt. De spelers komen bij elkaar. Getrainde benen in zwarte trainingsbroeken met het Adidas-logo op de rechterkant en het clublogo op de linkerkant.

Een laatste oefening voor de gang naar de catacomben. Rising star Asensio laat onherroepelijk zijn kunsten zien. Op de trainingsbroek met de strakke pasvorm rolt de bal van bovenbeen naar enkel. En van enkel naar de punt van de voet. Vol souplesse zwiept het onderste, geribbelde, stuk van de broek achter de bal aan. De kunstenaar van Madrid gaat zich laten gelden op deze avond.

Een afsluitende sprint en de uiterst comfortabele trainingspakken trekken samen voor een laatste explosie. Nu is het tijd, over deze wedstrijd gaat men nog lang spreken.