Madrileens succes in Duitsland

Real Madrid heeft zichzelf een goede uitgangspositie bezorgd door de altijd lastige uitwedstrijd in München te winnen met 1-2.

Het zag er in de eerste helft niet bepaald uit dat de Koninklijke voor de winst kon gaan aangezien Bayern meer kansen en gevaarlijker was. Kimmich bezorgde de thuisploeg in de 28ste minuut de verdiende voorsprong maar wegens het nalaten van drie grote kansen verzaakten de Duitsers verder afstand te nemen.

Geheel tegen de verwachting in bracht Marcelo zijn ploeg in de 44ste minuut langszij met een, enigszins fortuinlijk, prachtig diagonaal schot. De Spanjaarden gingen hierdoor met een heerlijk gevoel de kleedkamer in. Bij Bayern was het in de kleedkamer een trieste bedoeling en niet alleen wegens de late gelijkmaker. Zowel Robben als Boateng moesten wegens blessures al vroegtijdig gewisseld worden waardoor Bayern al twee wissels kwijt was.

Ondanks de gelijke stand was Zidane logischerwijs niet tevreden met het Madrileense spel en liet hij Isco achter in de kleedkamer ten faveure voor Asensio. Deze wissel bleek goed uit te pakken aangezien Real in de tweede helft meer grip begon te krijgen. Een fout van Rafinha bracht de bal bij Asensio die samen met Lucas razendsnel de counter opzocht. Een voor het oog simpel één tweetje bracht de bal in de 57ste minuut terug bij Asensio die heerlijk uithaalde en zijn ploeg op een 1-2 zette.

Beide ploegen deden na deze stand niet veel voor elkaar onder en kansen waren er aan beide kanten. Zidane wisselde Casemiro in de 83ste minuut aangezien die vlak ervoor een gele kaart ontving van Björn Kuipers. Kovacic verving hem waarna Real de voorsprong veilig wilde stellen. Een bijna 10 minuten durend slotoffensief van der Rekordmeister volgde maar gescoord werd er niet meer.

Met deze twee uitdoelpunten heeft de Koninklijke een goede kans om wederom de finale te halen!