Real Madrid eerste finalist in Kiev

De Koninklijke wist La Bestia Negra in eigen huis in toom te houden door gelijk te spelen met 2-2.

In de derde minuut scoorde Kimmich al de 0-1 waarmee de Duitsers hun intentie meteen duidelijk maakten door vroeg te scoren. Erg lang hoefden Los Merengues niet tegen deze achterstand aan te kijken want niemand minder dan Benzema knikte in de 11e minuut de gelijkmaker binnen. De Fransman strafte vlak na rust een gigantische blunder van doelman Ulreich af die een terugspeelbal aanvankelijk met zijn handen wilde pakken maar op het laatste moment twijfelde en opeens met zijn voet de bal probeerde weg te schieten maar faliekant mistte. Benzema nam dit cadeautje graag in ontvangst en maakte met een simpel intikkertje de 2-1.

Bayern moest hierdoor opnieuw tweemaal scoren en kwam in de 63ste minuut terecht op gelijke hoogte. James kwam op zijn eerste schot doelman Navas tegen maar mocht in de rebound nogmaals aanhalen en passeerde hiermee de Madrileense doelman door de benen en bracht hiermee de tussenstand op een 2-2.

Bayern kwam een paar keer dichtbij een verdiende voorsprong maar had zelfs met zes minuten extra aan blessuretijd niet voldoende om een finaleplaats af te dwingen.

Real Madrid blijkt in de Champions League ontzettend effectief door wederom aan het langste eind te trekken ondanks een sterkere tegenstander. We reizen hierdoor op 26 mei af naar Kiev en treffen daar hoogstwaarschijnlijk Liverpool in de finale.