De 13e CL voor Real is een feit

Real Madrid heeft voor de derde keer op rij de cup met de grote oren gewonnen door Liverpool in Kiev met 3-1 te verslaan.

Gareth Bale die pas in de tweede helft inviel voor Isco was met twee doelpunten the man of the match.

Een slordige uitgooibal van Karius gaf Benzema de kans om zijn schoen tegen het leer te zetten net nadat de bal de handen van de doelman verliet waardoor hij terug kaatste en het doel in rolde. Een kostbare fout maar vier minuten later stond het alweer gelijk door een doelpunt van Mané.

Tien minuten na de gelijkmaker maakte Bale een prachtig doelpunt via een omhaal en zette de Koninklijke daarmee weer op voorsprong. Liverpool probeerde nog terug te komen maar een afstandsschot van Bale in de 83ste minuut belande verrassend in het Engelse doel door een tweede blunder van Karius. De Liverpoolse doelman werd hiermee de schlemiel van de avond.