Ronaldo verlaat Real Madrid na negen seizoenen

Niemand zal meer echt verrast zijn maar het is inmiddels officieel: De 33-jarige Portugees heeft gekozen voor een avontuur in Turijn en zal in het vervolg het zwart-wit van Juventus dragen. Na 438 duels waarin hij 450 keer scoorde is er helaas een einde gekomen aan het huwelijk. Mede dankzij hem won de Koninklijke viermaal de Champions League en won hij zelf vijfmaal de gouden bal als beste speler ter wereld. De Champions League topscorer aller tijden (53x) zal nimmer worden vergeten in het Bernabéu waar hij record na record verbrak.

De laatste vier jaar draaiden de geruchtenmolens op volle toeren en telkens was het vals alarm maar ditmaal waren de geruchten correct. Wat dit jaar anders was waren zijn uitspraken na de CL-finale tegen Liverpool waarin hij aangaf dat hij het mooi vond om voor Real Madrid te hebben gespeeld. Alhoewel hij deze uitspraken nadien enigszins nuanceerde was dit niet overtuigend genoeg en wist bijna iedereen dat er meer aan de hand moest zijn.

Ronaldo’s afkoopclausule betrof EUR 1 miljard maar deze werd recent verlaagd naar “slechts” EUR 120 miljoen (met een uitzondering voor Spaanse clubs en PSG). Florentino Perez zag simpelweg Ronaldo’s wens om te vertrekken en wilde geen ontevreden speler behouden. Hij gaat nu voor vier jaar tekenen bij de Oude Dame en krijgt daarbij 30 miljoen euro per jaar overgemaakt. Aangezien Juventus EUR 105 miljoen moet overmaken naar Madrid zal deze sensationele transfer ze maar liefst EUR 225 miljoen gaan kosten. Real Madrid kocht de Portugees in de zomer van 2009 voor EUR 94 miljoen van Manchester United en verkoopt hem nu dus door met EUR 11 miljoen winst en dat voor een 33-jarige speler! We gaan CR7 erg missen maar dit is gewoon financieel gezien een geweldige deal! Real genoot negen jaar van de Portugees en maakt nu winst! Juventus betaald ontzettend veel geld en kan daar maar maximaal vier jaar van genieten. Ronaldo is fit maar zal na die vier contractjaren zeer waarschijnlijk transfervrij vertrekken op 37-jarige leeftijd. Financieel onverantwoord van Juventus als je het ons vraagt maar goed, wij hebben geen inzage in hun boeken en zijn erg benieuwd wie ze nu met spoed moeten gaan verkopen om dit allemaal te bekostigen.

Wij wensen Ronaldo uiteraard veel succes in Italië en danken hem voor alles wat hij voor ons Madridistas heeft betekend!