Kansloos ten onder in het Sánchez-Pizjuán

Nadat Barcelona eerder op de avond verloor tegen Leganes roken de manschapen van Lopetegui bloed en konden ze alleen koploper worden. Dit bleek na 45 minuten spelen echter onmogelijk daar de Koninklijke toen al tegen een 3-0 achterstand aankeek. Sevilla was vooral in de eerste helft ongrijpbaar en bezorgde de Madridistas behoorlijke kopzorgen. De tweede helft was stukken beter en Modric leek na een uur spelen iets terug te doen maar de VAR keurde het doelpunt wegens buitenspel af. De keeper van Sevilla, Vaclik verdiende alle lof door een aantal prachtige reddingen op onder meer pogingen van Modric en Bale.

Doelman Courtois maakte ondanks drie tegendoelpunten een goede indruk want de schade had zo maar erger kunnen oplopen wegens de vele kansen die Sevilla kreeg. Lopetegui moet hard aan de bak om het niveau omhoog te krijgen want deze wedstrijd was zeer pijnlijk voor iedereen met een Madrileens hart. Zaterdag staat de volgende zware tegenstander op het programma: Atletico! Heeft de coach voldoende tijd om zijn team hiervoor te prepareren?