Luka Modric wint Gouden Bal

De beste middenvelder ter wereld heeft gisteravond terecht de gouden bal gewonnen wegens het op sleeptouw nemen van de Kroatische ploeg op het WK en daarmee in de finale te komen en het eerder winnen van de Champions League. De kleine Kroaat werd vergeleken met niemand minder dan Johan Cruyff en gaf zelf credits aan o.a. Wesley Sneijder omdat hij die ook ooit de gouden bal had moeten winnen in het tijdperk van Messi en Ronaldo.

Na 10 jaar Messi en Ronaldo is er eindelijk een einde gekomen aan hun hegemonie. De Madrileens spelverdeler won eerder dit jaar al de prijs van FIFA’s Best Award en UEFA’s Europees Voetballer van het Jaar. Grootste afwezige tijdens het gala was overigens oud collega Cristiano Ronaldo wat maar weer eens bewijst dat de uitslag bij de spelers vooraf al bekend is. Ronaldo werd trouwens tweede en Messi vijfde!