Real Madrid is wederom wereldkampioen

De Koninklijke heeft zojuist in het Zayed Sports City Stadium Al Ain met 1-4 verslagen in de finale van het wereldkampioenschap voor clubs. Het is voor Real Madrid de derde WK hoofdprijs op rij!

Luca Modric nam in de 14e minuut het eerste doelpunt voor zijn rekening met een prachtig afstandsschot. De assist hiervan kwam van Karim Benzema en Marcos Llorente scoorde pas in de 60ste minuut de rustgevende 0-2 met ook een schot van afstand. Captain Sergio Ramos gooide het spel in de 78ste minuut op slot door met een rake kopbal de 0-3 tegen het net te plaatsen en daarmee de goalie kansloos te laten.

Tsukasa Shiotani mocht echter vier minuten voor het laatste fluitsignaal de eer redden door de 1-3 binnen te koppen. Zijn ploeggenoot Yahia Nader bracht het verschil in blessuretijd weer terug naar drie door een eigen goal te maken (1-4) wat tevens de eindstand bleef.