Real verliest wederom

Na het midweekse duel te hebben verloren van Villarreal waarbij Gareth Bale geblesseerd raakt lukte het gisteravond thuis ook niet en verloor het van Real Sociedad met 0-2.

Zoals gezegd speelde Bale niet mee en kreeg Vinicus de kans om zich te bewijzen. De jonge Braziliaan deed het niet onaardig maar kon het verschil ook niet maken.

Na 1 minuut en 15 seconden kreeg Sociedad al een strafschop die werd benut door de bezoekers en keek Real al tegen een achterstand aan 0-1.
In de 38ste minuut verdiende Real een strafschop maar niet die werd toegekend en werd dus ook niet opgemerkt door de VAR.

Lucas Vasquez kreeg in de 60ste minuut zijn tweede gele kaart door een erg lichte overtreding waardoor de Koninklijke het laatst half uur met 10 man verder moest en wist dat het nog minimaal twee doelpunten moest maken.
In de 66ste minuut raakte de doelman van Sociedad de benen van Vinicius (en miste de bal) wat overduidelijk een strafschop had moeten zijn maar wederom kende de scheidsrechter niets toe wat erg vreemd was in deze thuiswedstrijd van Real.

Tot slot maakte Sociedad het in de 82ste minuut af door de 0-2 binnen te koppen na een goede counter. Na de wedstrijd beklaagde Sergio Ramos zich terecht gefrustreerd over de arbitrage. “We speelden niet goed maar als we een onterechte rode kaart krijgen en tot tweemaal toe geen 100% penalty krijgen, dan valt hier niet tegen te vechten”.

Modric liet zich na de wedstrijd minder kritisch uit over de arbitrage maar liet wel merken gefrustreerd te zijn over de vorm van veel ploeggenoten. Het was volgens hem geen kwestie meer van pech maar dat iedereen harder voor elkaar moet gaan werken en meer als team moet opereren.

Highlights wedstrijd: