Real wint bekerduel tegen Girona

Door een 4-2 overwinning tegen middenmoter Girona staat Real Madrid al met één been in halve finale van het Spaanse bekertoernooi.

De Koninklijke leek na zes minuten een lastige avond tegemoet te gaan aangezien Anthony Lozano toen al de 0-1 binnen tikte. Lucas Vázquez zorgde echter tien minuten later al voor de gelijkmaker (1-1) waardoor alles weer open lag. Real kwam in de eerste helft lastig door de defensie van Girona heen maar leek in de 38ste minuut een strafschop mee te krijgen nadat Modric binnen de 16 naar de grond ging. De VAR toonde echter geen defensieve fout waardoor er gewoon verder gespeeld moest worden.

Slechts drie minuten later werd er weer een Madrileen naar de grond gewerkt binnen de 16 en ditmaal was het Vinicius die wél een strafschop mee kreeg. Sergio Ramos mocht zich bij de stip melden en verschalkte de doelman met een prachtige panenka waardoor de ruststand werd bepaald op 2-1!

De tweede helft begon rustig met weinig strijd en moest er tot de 65ste minuut worden gewacht op enige strijd. Girona mocht een hoekschop nemen waardoor de bal gevaarlijk voor het doel van Courtois kwam. Marcos Llorente raakte de bal in een springduel bewust in de lucht met zijn hand waardoor de arbiter naar de stip wees. De herhaling wees uit dat deze actie volstrekt onnodig was maar Álex Granell maakte gretig gebruik van dit cadeautje en benutte de toegekende strafschop (2-2). Door deze stand leek
het nog een heet laatste half uur te worden maar Marcelo gaf in de 76ste minuut een prachtige pass op het hoofd van Ramos die daadkrachtig de 3-2 tegen het net knikte. Girona leek door dit doelpunt geknakt want drie minuten later stond al de 4-2 op het scorebord. Vinicius gaf voor op Benzema die prachtig binnen tikte. Dit was tevens de eindstand.