Real verslaat Espanyol overtuigend

De Koninklijke begint de laatste tijd beter spel te vertonen en ditmaal was het de tweede club uit Catalonië die het onderspit delfde. Geheel schadeloos keert Real echter niet terug naar Madrid. Ramos moest namelijk geblesseerd in de rust in de kleedkamer achterblijven, Varane werd met rood van het veld gestuurd en is daarmee sowieso de volgende wedstrijd geschorst en Carvajal pakte wederom een gele kaart zodat ook hij er volgende week niet bij is wegens een schorsing.

De wedstrijd was nog maar zes minuten bezig toen Benzema de ban brak en de 0-1 tegen de netten krulde. De Fransman is de laatste tijd overduidelijk op dreef en vanavond kwam maar liefst 93% van zijn passes goed aan. In de vijftiende minuut verdubbelde Sergio Ramos de tussenstand met een typische Ramos kopbal en leek het verder een makkelijke avond te worden (0-2). Tien minuten later deed de thuisploeg echter wat terug en scoorde Leo Baptista de aansluitingstreffer (1-2). Op slag van rust scoorde Benzema zijn tweede van de avond en ging men de rust in met 1-3.

Espanyol kreeg in de tweede helft meer vrijheid en toonde zich tevens een stuk agressiever en Sergio Ramos bleef in de kleedkamer achter omdat hij nog teveel last had van de overtreding die Sergio Garcia op hem begaf. Tijdens het schrijven van dit verslag was nog niet bekend hoe ernstig zijn blessure is en voor hem in de plaats kwam Nacho het veld in. Vinicius verliet in de 64ste minuut na weer een goede wedstrijd te hebben gespeeld het veld en werd vervangen door Bale die terug is van een blessure. De Welshman stond nog maar een paar minuten in het veld en liet meteen zijn kwaliteit zien door behendig de 1-4 te scoren.

Varane kreeg in de 71ste minuut een rode kaart waar hij zelf niet echt iets verkeerds deed. Piatti was sneller maar raakte in de loop met zijn hak de knie aan van Varane waardoor eerstgenoemde uit balans kwam en viel. Het zou ons echter niets verbazen als de rode kaart in beroep zou worden kwijtgescholden want het was geen overtreding ook al leek Piatti doorgebroken. De bijna onzichtbare botsing vond gelukkig net buiten de 16 meter plaatst waardoor het slechts een vrije trap was die niet werd benut.

Espanyol rook door deze man meer situatie bloed en ging vol op de aanval. Courtois werd een aantal keer getest en Roberto Rosales (oud FC Twente) knalde in de 82ste minuut de bal hard het dak van het doel in en deed daarmee nog wat terug (2-4). Het verschil met Barcelona blijft hierdoor op tien punten staan.