Real halve finalist Copa del Rey

De Koninklijke wist zich gisteravond bij de laatste vier ploegen te voegen door Girona in de return met 1-3 te verslaan. De overige teams die door zijn betreffen: Real Betis, Valencia en Barcelona. Een Clasico als Copa finale is daarmee dus ook nog een optie.

Het mag geen toeval meer zijn dat wederom Karim Benzema de grote man op het veld was aan Koninklijke zijde. Met twee doelpunten in de eerste helft bracht hij zijn team comfortabel de kleedkamer in en dat terwijl Girona toch redelijk weerstand bood. Keylor Navas zorgde er een paar keer eigenhandig voor dat de thuisclub niet scoorde dus mogen we niet praten over een simpel partijtje.

Twintig minuten voor tijd kwam Girona toch nog verdiend op 1-2 waarmee ze hun eer redden voor het thuispubliek maar slechts vijf minuten later lag het leer alweer aan de andere kant in het doel. Marcos Llorente was ditmaal de gevierde man en besliste de eindstand op een 1-3.