Real wint en lijkt klaar voor Ajax

Voordat er aanstaande woensdag afgereisd gaat worden naar Amsterdam moest eerst de Madrileense derby in het Wanda Metropolitano nog worden afgewerkt. Deze beladen derby zou een mooie graadmeter zijn voor de vorm waarin Real verkeerd.

De Koninklijke won met 1-3 en speelde volgens coach Solari hun beste wedstrijd sinds december en dát tegen het altijd lastige Atlético van Simeone! Casemiro opende de score in de 16e minuut maar mocht slechts negen minuten genieten van deze voorsprong omdat Griezman toen al verantwoordlijk was voor de gelijkmaker.

Ramos kreeg vlak voor rust een penalty en benutte deze waarvoor de Koninklijke met den voorsprong de kleedkamer mocht opzoeken. Pas in de 74ste minuut besliste Bale de eindstand op 1-3 met zijn 100ste doelpunt voor Real Madrid.

Met dit resultaat kan er met een gerust hart worden afgereisd naar de Johan Cruijff Arena want waar de Koninklijke het met de vijfde overwinning op rij goed doet en bezig is aan een ware inhaalslag (nog maar 5 punten achter op Barcelona) lijkt Ajax de laatste weken haar vorm kwijt. Gister verloren de mannen van Ten Hag nog van het kleine Heracles! Een goed resultaat aanstaande woensdag tegen de grootste club ter wereld lijkt dan ook een utopie voor de Amsterdammers.