Vertrouwd team houdt de drie punten in Madrid

Zinedine Zinane vertrouwde vanavond vooral op het team dat hij kende. Zo liet hij in tegenstelling tot zijn voorganger, Isco en Marcelo starten en posteerde hij Bale op de positie van CR7 met Benzema in het centrum en Asensio voorin op rechts.

De Koninklijke was dit systeem met deze spelers in de afgelopen maanden een beetje verleerd en speelde derhalve een matige eerste helft. Na een uur spelen brak juist Isco, de verschoppeling onder Solari, de ban door de 1-0 beheerst binnen te schieten. Een kwartier later besliste Gareth Bale, die ook onder Solari niet onbesproken was, de eindstand op 2-0 met een lastig schot dat via binnenkant paal over de lijn ging.

Al met al een zakelijke overwinning waarop Zidane de komende maanden verder kan bouwen ter voorbereiding op het nieuwe seizoen.