Komst Mbappé “garantie” voor 2021

Zinedine Zidane verleidt. Zijn aura gaat verder dan Real Madrid. Het is vooral aantrekkelijk in Frankrijk en omstreken, waar Zizou wordt beschouwd als halfgod van het voetbal sinds hij in 1998 het WK voor landen met Les Bleus won. Bij Real Madrid was hij bijvoorbeeld in 2002 verantwoordelijk voor de winnende treffer tegen Bayer Leverkusen in de finale van de Champions League in Glasgow met die onmogelijke volley en bezorgde de Koninklijke hiermee de negende Champions League titel. Jaren later leidde hij zoals we allemaal nog vers in ons geheugen hebben ons aller Madrid naar drie Champion League winsten op rij!

Na zijn terugkomst in Madrid blijkt dat hij op veel spelers een enorme invloed heeft en dan hebben we het niet alleen over zijn “eigen” spelers. Gister sprak Eden Hazard zijn bewondering uit door te vermelden dat Zizou dé reden voor hem was om ooit te beginnen met het voetbalspelletje. Dit was overigens niet de eerste keer dat de Belg zijn bewondering voor Zidane uitsprak. Zidane zelf is al jaren fan van Hazard en wilde hem in 2012 naar Madrid halen en sprak er zelfs over met Florentino Perez. Helaas was José Mourinho destijds de coach die op zijn beurt niet overtuigd raakte waardoor Hazard van Lille naar Chelsea trok.

Naast Hazard sprak ook Paul Pogba zich positief uit over Zidane door te melden dat hij een mogelijke overstap zeker zou overwegen. Zijn zaakwaarnemer probeerde hem ooit eerder naar Madrid te krijgen toen hij nog bij Juventus zat maar de vraagprijs die toen boven EUR 120 miljoen lag vond Florentino Perez te gortig. Hij vertrok daarom naar Manchester en de kans dat Pogba daadwerkelijk de overstap maakt is klein maar in het voetbal is niets onmogelijk.

Waar het echter gaat om Franssprekende spelers brengt juist Kylian Mbappé de Madridistas in vervoering. Hij is zijn teamgenoot Neymar inmiddels voorbij op het wensenlijstje van Real Madrid en wordt gezien als dé troonopvolger van Cristiano Ronaldo. Het geld en de trots van Qatar zorgen echter voor het probleem dat Mbappé zo goed als onmogelijk te halen valt. De bazen van PSG zien zijn talent immers ook en proberen al jaren de Champions League te winnen en zien in hem hun parel die ze die prijs samen met Neymar ooit moet gaan bezorgen. Mbappé zelf is niet immuun voor de charme van Zidane die hij al jaren kent. Hij sprak eerder uit dat het zijn idool was die hem van het voetbal leerde houden. De Koninklijke zal daarom sowieso deze zomer een poging wagen en anders de volgende zomers met als grootste troef de lach van Zidane, een zekere garantie. Het contract van Mbappé loopt tot juni 2022 waardoor de centrumspits hoogstwaarschijnlijk over 2 jaar door de Parijzenaren verkocht zal worden mits hij zijn contract tussentijds niet heeft verlengd. Ze willen immers voorkomen dat Kylian anders in 2022 gratis de deur uitloopt.

Wij denken daarom dat Hazard deze zomer zal komen (zijn contract loopt volgend jaar zomer af) en Mbappé in 2021. Mooie vooruitzichten, vinden jullie niet?