Zwaarbevochten overwinning tegen laagvlieger

Na de korte interlandperiode werd er ook dit weekend weer gespeeld in La Liga. Real Madrid kreeg vanavond de nummer twee van La Segunda van vorig seizoen op bezoek. Tot verrassing van velen kreeg Luca Zidane vanavond een kans zich op doel te bewijzen wat zijn tweede wedstrijd in de hoofdmacht betekende. Vorig seizoen mocht hij ook als soort van afscheidscadeau van Zidane zijn debuut maken tegen Villarreal en eindigde die wedstrijd in een 2-2.

Het bezoekende Huesca schoot vanavond uit de startblokken door al in de derde minuut op voorsprong te komen. Hernández benutte zijn kansje op de 0-1 en mocht meer dan twintig minuten genieten van deze voorsprong totdat Isco de gelijkmaker in de 25ste minuut maakte uit een assist van Benzema (1-1). Real speelde matig meer had toch regelmatig de kans op meer maar kreeg het leer in de eerste helft niet meer in het doel. Dat Huesca in La Liga onderaan staat was qua spel niet te zien wat aangeeft dat veel Koninklijke spelers nog moe waren van de interlands.

In de tweede helft begonnen beide ploegen evenwichtig en ging het spel op en neer totdat Ceballos in de 61ste minuut op een assist van Benzema de Koninklijke op voorsprong zette (2-1).

Een kwartier voor tijd kwam Huesca verdiend met een ietwat fortuinlijke goal langszij. Etxeita kreeg de bal via een teamgenoot per ongeluk op zijn gezicht waarna de bal achter Luca Zidane in het doel verdween.

Real Madrid zette na die gelijkmaker een tandje bij waarna Karim Benzema vlak voor de tijd de eindstand bepaalde op 3-2 met een prachtig schot in de kruising. Benzema was vanavond met twee assists en een heerlijk doelpunt the man of the match aan Madrileense zijde.