Matige winst op Eibar

De manschappen van Zidane versloegen dit weekend het kleine Eibar in het Bernabéu. Met enige moeite werd het 2-1 door twee doelpunten van Karim Benzema.

Het 100ste duel met Zizou aan de zijlijn was vooral in de eerste helft niet om aan te zien. Er werd nul keer op vijandig doel geschoten en de kansjes die er al waren mistten precisie. Eibar speelde beter en scoorde vlak voor rust de verdiende 0-1 en verwonderlijk was dat logischerwijs niet. De spelers die normaliter om alle prijzen strijden weten al een paar weken dat ze voor spek en bonen het veld op moeten en hunkeren daarom naar de zomerstop.

In de tweede helft zagen we een ander Madrid dat alsnog orde op zaken stelde. Benzema stond op en bolde driemaal het vijandige net. Zijn eerste doelpunt werd echter wegens twijfelachtig buitenspel afgekeurd. Later mistte de Fransman nog twee erg grote kansen waardoor de wedstrijd zomaar geflatteerd uit had kunnen vallen.

Zidane gaf in een interview aan dat ze sowieso tweede willen worden in La Liga en aangezien Atletico verloor, bedraagt de achterstand op die positie slechts 2 punten.