Vertrek Bale lijkt garantie

In de wereld waar alles draait om de bal wordt er vaak met enige meel in de mond gesproken waar het gaat om gevoelige onderwerpen. In een interview na de gewonnen wedstrijd tegen Eibar liet Zidane echter na in de bres te springen voor Bale.

De reporter in kwestie vroeg of Zidane in dezelfde bewoording als hij eerder deed over Varane (dat hij gewoon bij Madrid moest blijven) het verwachte vertrek van Bale wilde ontkrachten. Terwijl iedereen verwachte een cliché antwoord in de trend van ‘hij is hier gelukkig’ aan te moeten horen antwoorde Zidane tot ieders verbazing: We zullen zien!

Dat antwoord is in de voetbalwereld bijna hetzelfde als: Ik breng hem hoogstpersoonlijk op de fiets naar zijn nieuwe werkgever dus mogen we uitgaan van een vertrek van de Welshman. Het is echter afwachten of er een club is die jaarlijks netto 17 miljoen wil betalen aan deze blessuregevoelige speler want hem dwingen tot een vertrek kan niet wegens zijn doorlopende contract. De Koninklijke zal daarnaast wel de nodige centen eisen om de aanstaande zomerse revolutie te kunnen financieren i.v.m. FFP.