Eden Hazard en de Nike Mercurial zijn Koninklijk

Links, rechts, links, rechts, een wippertje met overslag naar de andere voet, van de knie naar het hoofd en terug naar de voeten. De witgouden bal bleef al te graag bij het lichaam van Eden Hazard tijdens zijn perspresentatie bij Real Madrid. Het is officieel: Eden Hazard speelt volgend jaar voor de Koninklijke. De Belgische deeltjesversneller op het voetbalveld treedt op zijn Nike Mercurials in de voetsporen van zijn idool, Zinedine Zidane.

Hazard ontgroeide Chelsea in het afgelopen jaar. Aan de hand van de kleine spelmaker liet die club het allerbeste van hun spel zien. Het hulpmiddel van Hazard? De Nike Mercurial Vapor 12 Elite FG-voetbalschoen, wil je deze ook hebben, dan is Sportshowroom een handige website om de Mercurial te shoppen. De schoen is in pasvorm minstens zo strak als de passing van Hazard. Comfortabel dankzij het 360-graden kenmerk. Het Flyknit-materiaal op de bovenzijde van de Mercurial voelt voor Hazard als een onderdeel van zijn eigen voet.

Een schoen als een tweede huid dus. Garant voor balgevoel en het plaatsen van de juiste versnelling op het juiste moment. Bewijzen daarvan heeft hij voldoende geleverd bij The Blues uit Londen. Symbolisch voor zijn waarde was de laatste goal in de finale van de Europa League. Met bal aan de voet keek hij randje zestien naar links. Vervolgens een pass in de voeten van spits Giroud. Het Franse wippertje in de zestien vond zijn bestemming in de looplijn van een toegesnelde Hazard. Droog rondde hij af voor de 4-1 op het bord.

Het microtextuur van zijn Mercurial-schoen geeft hem de touch van een wereldspeler. Snelheid houdt hij in zijn acties door de perfecte fit van het model. Nike Mercurial Vapor 12 Elite FG is in zijn kenmerken simpelweg op het lijf geschreven voor ‘m. Die combinatie bracht Chelsea voor de tweede maal winst in de Europa League. De goal van de dynamische middenvelder was het passende afscheidscadeau bij die club.

Nu een nieuw hoofdstuk in Madrid. Op hetzelfde model van Nike. De hoofdstad van Spanje maakt snel kennis met de combinatie van de Mercurial-schoen en de getructe Belg. Hij is vastberaden om ook daar op topsnelheid weergaloze dingen te laten zien. Gesterkt door de All Conditions Control Technologie. Daarmee blijft het balgevoel en de controle in alle weersomstandigheden intact. De revolutionaire voorvoetplaat zorgt voor een explosief vermogen.

Zijn presentatie leverde een volgepakt Santiago Bernabéu op. Zelfverzekerd sprak hij in het Frans en in een lichtgrijs kostuum zijn antwoorden uit voor de aanwezige pers. Vloeiend ging hij over naar het officiële fotomoment in het stadion. Daar liet hij zijn technische kwaliteiten alvast blijken, als glimp voor het jaar dat komen gaat.

Gaat hij de club de meest prestigieuze titel opleveren?

Even soepel als zijn eerst acties in het stadion gaat hij voor nieuwe bewijzen, in een voor hem nieuw maagdelijk shirt. Het rugnummer is nog onbekend en het aantal goals is nog onbekend. Zeker is dat de Galacticos veel en hoog op de banken gaan voor deze publieksspeler. Laat dat maar aan Eden Hazard zijn Nike Mercurials over.