Marcelo of Mendy opstellen?

De interlandperiode is voor veel spelers een goed moment om even op adem te komen en weer fit te geraken en vooral voor ons aller Madrid komt deze periode als geroepen. De Koninklijke heeft tot nu toe veel pech met blessures en de teller vanaf het begin het seizoen staat al op 13 individuele blessures. De groep begint echter langzamerhand weer compleet te raken waardoor Zidane keuzes zal moeten maken in de opstelling.

Embed from Getty Images

Het ziet er naar uit dat zowel Marcelo als Ferland Mendy straks weer beide inzetbaar zijn dus zit onze coach met een dilemma. Uiteraard zou het voor hem makkelijker zijn om Marcelo weer op te stellen maar Mendy heeft het tijdens de afwezigheid van de Braziliaan meer dan uitstekend gedaan dus zou het wellicht verstandiger zijn hem meer continuïteit te geven met het oog op de toekomst. Zijn verdedigende statistieken spreken ook vóór hem: Gemiddeld 3,5 succesvolle tackles en twee intercepties per wedstrijd. Daarnaast is hij in La Liga nog niet in een 1 op 1 gepasseerd. Marcelo kan dit seizoen qua statistieken niet tippen aan de verdedigende kwaliteiten van zijn jonge ploeggenoot. Wat echter tégen Mendy spreekt is dat hij niet de aanvallende kwaliteiten van een Marcelo heeft waardoor Zidane
staat voor de keuze om zijn ploeg verdedigend of juist aanvallender te laten spelen.