Uit-Clásico 26 oktober mogelijk in het Bernabéu

La Liga heeft de Spaanse voetbalbond verzocht het duel dat op 26 oktober gepland staat qua locatie te verplaatsen van het Camp Nou naar het Bernabéu! Dit vanwege de rellen die momenteel in en rond Barcelona plaatsvinden.

Embed from Getty Images

Iedereen heeft in de media kunnen vernemen dat er momenteel zware protesten plaatsvinden tegen de Spaanse regering na diens uitgesproken veroordeling tegen een groot aantal Catalaanse ex-leiders. Deze kopstukken werden veroordeeld wegens het meewerken aan het organiseren van een illegaal onafhankelijkheidsreferendum twee jaar geleden. La Liga verwacht dat wanneer de Koninklijke over 10 dagen op bezoek gaat veel separatisten juist deze wedstrijd zullen aangrijpen voor nog een massa-protest.

Als de Spaanse voetbalbond akkoord gaat zal de return van 1 maart logischerwijs in Camp Nou worden gespeeld i.p.v. weer in het Bernabéu. We vinden het jammer om te zien dat politiek zoveel invloed kan hebben op het voetbalschema maar veiligheid gaat logischerwijs boven alles.