Opinie: Courtois kost ons punten

Sinds Courtois in 2018 van Chelsea overkwam en tot beste doelman van de wereld werd bekroond, bevindt hij zich in Madrid in een moeilijke fase. Hij moest vorig seizoen in La Liga 36 doelpunten toelaten in slechts 27 wedstrijden. Dit seizoen is nog maar negen wedstrijden onderweg maar kunnen we stellen dat het niet veel beter gaat. De Koninklijke heeft tot nu toe slechts driemaal de 0 gehouden. Dat waren in september de wedstrijden tegen Sevilla (0-1), Osasuna (2-0) en Atletico Madrid (0-0).
Embed from Getty Images
De Koninklijke staat in La Liga weliswaar tweede op de ranglijst met slechts een puntje achterstand op Barcelona maar dat heeft meer te maken met de matige vorm waarin Barcelona (en Atletico) verkeren dan aan een geweldig spelend Madrid. Er werd tevens in de Champions League verloren van PSG en gelijkgespeeld tegen het kleine Club Brugge waarmee de Koninklijke er in de CL zeer slecht voorstaat. Dit ligt uiteraard niet allemaal aan onze Belgische doelman maar als er in de wedstrijden tegen Brugge (2-2), Villarreal (2-2), Vallodolid (1-1) en Mallorca (1-0) een Courtois in vorm zou hebben gestaan, zouden we beslist nog bovenaan in La Liga en in de Champions League slechts achter PSG staan.

Laten we hopen dat hij vanavond zijn oude vorm terug heeft want verliezen tegen Galatasaray betekend zo goed als zeker onze uitschakeling in de Champions League.